Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین احمد آکوچکیان در ارتباط زنده تلفنی با برنامه سوفیا از شبکه رادیویی گفت‌وگو با اشاره به ورود جهان به دوران مدرن و پسامدرن اظهار کرد: مسئله آقای سروش و اندیشمندان دیگر همچون ایشان، ناظر بر کیفیت سنجیِ جهانِ دینی با جهان جدید –معاصر- می‌باشد و این نسلِ معاصر و اندیشمند با سوالاتی روبرو هستند که به مقولات فلسفه دینی از جمله نبوت، حقیقت وحی، رسالت، بعثت و… باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با اشاره به سنتِ نظریِ "ورود به جهان جدید" و نیز توجه دادن بحث به چرایی ورود ذهنی عبدالکریم سروش به اندیشه‌ی توهمیِ "رؤیای پیامبرانه"، اظهار کرد: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که متافیزیک و سیطره عقلانیتِ دینی بر آن مستولی است و هم سخنی با حقیقتِ بنیادینِ جهان مسئله‌ای است که اندیشمندان الهیات، با آن روبرو می‌باشند.

این کارشناس عرفان اسلامی خاطرنشان کرد: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که نظریات کانت و دکارت پاسخگو نیست و نمی‌توان گفت قادر به ورود به حوزه حقیقی جهان نیستیم و از دیگر سو، با حوزه آموزه‌های دینی و تفسیر دینی مواجهیم که الگویی برای زیست‌جهانِ کنونی و ورود به جهان جدید را در اختیار نسل معاصر قرار نداده است.

حجت الاسلام آکوچکیان افزود: در این میان شخصی مانند دکتر سروش به این مقولات ورود کرده و پیشنهاد می‌کند برای ورود به مقوله "جهان جدید" باید پرسش امکانِ وحی –برای افراد- را مطرح کنیم.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک توسعه ادامه داد: ایشان معتقد است وحی مقوله‌ای پایبند به فرهنگ و تاریخ بوده و مسئله‌ای انسانی است و از آنجا که انسان موجودی فرهنگ آفرین است، مقوله وحی نیز فرهنگی تاریخی می‌باشد.

حجت الاسلام آکوچکیان پیشنهاد داد به مؤلفه‌های دیگر در نظریه تاریخی دکتر سروش نیز توجه شود و خاطرنشان کرد: یکی از سطوح این نظریه چنین است که وحی را "رویاهای رسول" و "روایتگر تجربه‌های او" می‌داند و مؤلفه‌های چهارم ناظر بر اینست که متون مقدس نظیر قرآن از دید سروش یک "خوابنامه" است و حیثی رمز آلود دارد.

وی تفکر صاحب چنین نظریه‌ای را ناظر بر خیال انگیزی نبی و ورود این قوه خیال در وحی تعریف کرد و افزود: گویی پیغمبر (ص) تخیلی قوی داشته که تجربه‌های تاریخی را پیشنهاد می‌کند و سروش از آن به "خیالِ خلاق پیامبر" تعبیر می‌نماید.

حجت الاسلام آکوچکیان گفت: دکتر سروش در پی ورود به "تجربه عارفانه" نیست ولی در فهم متن [دچار اشتباه شده است]. دکتر سروش با بضاعت اندکی از علوم جدید به مقوله معبران می‌رسد و باید دانست که علوم جدید در ساحت عقلانیت جدید معنا می‌یابد.

حجت الاسلام آکوچکیان ادامه داد: دکتر سروش معتقد است بر اساس متافیزیک دوران جدید می‌توان به سمت تعبیر رویایی رفت و بر اساس متافیزیک به عالمی دیگر نائل شد.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک توسعه افزود: سروش درست مانند بسیاری روشنفکران مدعی، از هیچ مبانی روشن معرفت شناختی برای تبیین متافیزیک نمی‌توان بهره گرفت.

حجت الاسلام آکوچکیان خاطرنشان کرد: در مفاهیم مورد نظر سروش نام پدیداری شدن به میان می‌آید ولی سخن او به رویه سکولاریزه شدن نزدیک می‌شود ولی اگر منطق پدیدار شناسی را رعایت می‌کرد، به نقطه تحلیل کنونی نمی‌رسید.

کد خبر 5058433

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو عبدالکریم سروش معرفی کتاب سازمان اوقاف و امور خیریه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توهین به پیامبر رادیو گفتگو امام رضا ع ویروس کرونا رضا داوری اردکانی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات مرکز فرهنگی شهر کتاب مقام معظم رهبری تمدن اسلامی مهدویت جهان جدید دکتر سروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت گزارش اخیر هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) که در آن گفته شده که این سازمان از وضعیت «زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام» نگران است، بی‌اساس خوانده و افزود گزارش‌های یوناما تکرار، مملو از پروپاگند و بدون ارایه اسناد است و حقوق همه اتباع، اعم از زنان و مردان در کشور تأمین است..

مجاهد افزود حقوق هیچ کس در افغانستان تلف نشده بلکه حقوق شرعی زن و مرد در افغانستان تامین است و مردم پیشتر از قبل به حقوق خود دسترسی دارند.

در قسمت بازداشت‌های مقام‌های حکومت پیشین هم  مجاهد می‌گوید که هیچ کسی بازداشت نشده و نه هم اسنادی دراین رابطه وجود دارد.

مجاهد تصریح نموده است:«در عموم راپورت‌های یوناما همیشه مملو از پروپاگند می‌باشد و برای تخریب اذهان عامه می‌باشد و برای ثبوت ادعاهای خود هم اسنادی ندارند.»

ذبیح‌الله مجاهد هم‌چنین می‌افزاید که رسانه‌ها با در نظر داشت قوانین و ارزش‌های ملی کشور فعالیت دارند و هیچ تهدیدی علیه کارمندان دولت پیشین وجود ندارد.

این در حالی است که دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارش سه‌ ماهه‌اش تحت عنوان وضعیت حقوق‌بشری در افغانستان، از وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان دراین گزارش می‌گوید که در پنج روز ۷۹ غیرنظامی در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش پنج صفحه‌ای، وضعیت حقوق زنان و دختران، تلفات حمله‌های هوایی خوست و پکتیا، آزادی رسانه‌ها، بازداشت مقام‌های حکومت پیشین، مجازات بدنی و سایر موضوعات مرتبط به حقوق‌بشری در کشور زیر بررسی قرار گرفته است.

در بخشی از گزارش یوناما آمده است: «در یک حمله در غرب کابل به تاریخ ۶ جنوری، دست‌کم ۵ غیرنظامی کشته شدند و ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند. در انفجار یک بس مسافربری در ۹ جنوری در منطقه الوخیل ناحیه ۱۶ شهر کابل، ۳ تن کشته شدند و ۱۳ تن دیگر زخم برداشتند و در انفجار دیگر در غرب کابل در یک مرکز تجارتی ۳ تن کشته شدند و ۳۵ تن زخم برداشتند و در آخرین رویداد در همین ماه در ولایت کندهار، یک مهاجم با انفجار واسکت‌ انتحاری‌اش در میان مردم، باعث کشته و زخمی‌شدن دست‌کم ۷۵ تن شد.»

یوناما در این گزارش از «وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده و گفته که با وجود اعلام عفو عمومی؛ اما تهدیدات علیه کارمندان دولت پیشین افغانستان هم‌چنان پابرجا است».

در بخش دیگر این گزارش یوناما آمده که در حمله‌های هوایی پاکستان در ۱۸ مارچ بر ولایت خوست یک تن کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند و به همین ترتیب هفت غیر نظامی در ولایت پکتیکا کشته شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • عبدالکریم و تمجید فوق‌العاده از هواداران پرسپولیس
  • رسم نادرست تیراندازی در عروسی پرواز‌های یک استان را لغو کرد!
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • مامور سپاهان برای از کار انداختن سروش (عکس)
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری مردم جهان شده است
  • آسمانی شدن مادر شهیدان دزفولی در اندیمشک
  • جوانان در راستای اشتغال و ورود به بازار کار تلاش و همت کنند
  • هفت محبوب پرسپولیس در باشگاه صدتایی‌ها
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • تکذیب خبر فوت پزشک طرحی در جاسک